مقایسه عایق پشم سنگ با سایر عایق های حرارتی بیانگر این امر مهم است که مقاومت انواع پشم سنگ حرارتی با سایر دیگر عایق ها به جز پشم سرامیک به مراتب بیشتر از سایر عایق ها است.
مقایسه عایق پشم سنگ با سایر عایق حرارتی دیگر می تواند صاحبان صنایع و مردم را در انتخاب بهترین عایق حرارتی راهنمای خوبی باشد. عایق های حرارتی نسبت به محدوده کاری طبقه بندی میگردند، برای هر عایقی که تولید میگردد یک محدوده دمایی تعیین میکنند که عایق در این بازه بهترین عملکرد را از خود نشان میدهد.
انواع عایق حرارتی
بعضی از عایق های تولیدی در خارج از محدوده کاری خواص خود را از دست میدهند و چه بسا علاوه بر اینکه عایق نیستند ممکن است رسانای خوبی هم محسوب گردند.
قبل از عایق کاری باید شرایط و دمای محیط و سیستمی که قرار است عایق شود, مشخص شود و با توجه به محدوده دمای کاری , عایق مناسب انتخاب شود.
عایق های حرارتی به دو دسته تقسیم میگردند:
عایق های گرم
به عایق هایی گفته میشود که دمای سیستمی که عایق برای آن استفاده میگردد بیش از دمای اتاق است همچنین این عایق ها برای عایق کاری ساختمان و سقف نیز بکار میروند. معمولا محدوده دمایی این عایق ها بین رنج ۲۵ درجه سانتیگراد تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد میباشد.
نوع عایق گرم متوسط محدوده دمای کاری (سانتیگراد)
- پشم سنگ -۲۰ درجه تا ۷۰۰ درجه
- پشم سرباره -۲۰ درجه تا ۷۰۰ درجه
- پشم شیشه -۲۰ درجه تا ۳۵۰ درجه
- پشم سرامیک -۲۰ درجه تا ۱۲۰۰ درجه
- فوم شیشه -۴۵۰ درجه تا ۴۵۰ درجه
- پرلیت قالب گیری شده -۷۵ درجه تا ۴۵۰ درجه
- ایروژل -۵۰ درجه تا ۵۰۰ درجه
- عایق فله ای – بسته به نوع جنس از پشم سنگ، پشم شیشه و پلی یورتان متفاوت است.
عایق های سرد
این نوع از عایق ها معمولا برای عایق کاری گاز ها و خطوط سیستم های تهویه استفاده میشوند. این نوع عایق ها معمولا ضریب نفوذ آب و بخار بسیار پایینی دارند و در نتیجه از چگالش (تبرید) بخار جلوگیری می نمایند.
این خاصیت آنها برای عایق کاری سردخانه ها,یخچال ها و خنک سازها, عایقی ایده آل معرفی می کند. محدوده دمای کاری این نوع عایق ها به طور متوسط بین ۱۰۰- الی ۱۰۰ درجه سانتی گراد است. در صورتی که دمای محیط یا خط انتقال لوله , از محدوده دمای کاری فراتر نرود, می توان از این نوع عایق ها در عایق کاری خطوط گرمایش مانند شوفاژ و موتورخانه نیز استفاده کرد
عایق سرد محدوده دمای کاری (سانتیگراد)
- فوم های الاستومری (NBR & EPDM) -۱۸۰ الی ۱۰۰
- پلی استایرن (EPS / XPS) -۱۸۰ الی ۷۵
- فوم های پلی اتیلن (EPE / XPE) -۱۰۰ الی ۱۱۰
- فوم پلی یورتان -۳۰ الی ۱۱۰
- فوم شیشه -۴۵۰ الی ۴۵۰
- فنولیک -۱۸۰ الی ۱۲۵
- فوم پلی ایزوسیانورات -۱۷۰ الی ۱۵۰مقایسه عایق پشم سنگ با سایر عایق های حرارتی که فوقا ذکر شد بیانگر این امر مهم است که مقاومت انواع پشم سنگ حرارتی با سایر دیگر عایق ها به جز پشم سرامیک به مراتب بیشتر از سایر عایق ها است.سوالاتتان را در مورد مقایسه عایق پشم سنگ و دریافت قیمت بروز انواع عایق پشم سنگ و مشاوره می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
منبع: کوشش صنعت سینا سپاهان
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.